Todah

Todah

Snorkling och ny strand

ResaPosted by Tony Fri, January 15, 2016 11:50:46
Tjooo!
Sista dagen på Phi Phi tänkte jag att jag var tvungen att göra nånting vettigt iallafall. Så jag bokade en halvdags snorklingstur. 300 baht kändes dock lite väl billigt när jag bokade, men tänkte inte mer på det.

Vilket jag kanske borde gjort med facit i hand, haha. De lovade mycket på denna trippen, bland annat frukost, lunch osv. Men allt vi fick var en liten låda ris till frukost och en skiva ananas på hemvägen. Till råga på allt var vi 25 personer i en "vikingabåt" med motor. Så vitt jag kunde se fanns det inte heller några flytvästar, vilket det stod på broschyren. Är rätt jobbigt att snorkla en längre tid från egen styrka, speciellt som man ska försöka filma med go pro´n samtidigt. Och andra sidan så märktes det av att det bara var en halvdag då vi knappt stannade mer än 15min på varje ställe. När man såg andra som åkte samma tripp med moderna bådar med 500-700häst så fick man lite ågren att man inte betalade liite mer för så mycket bekvämare och mindre stressig utflykt.

Hur som helst, allt var inte skit. Vårt första stopp var på ett ställe som kallades för monkey beach. Chockerande att det fanns apor där va? Nej inte direkt, stället var en vääääldigt liten strand där det fanns 8-10 apor. Var kul att kolla på dem och knäppa lite bilder i ett par minuter sen dra vidare. Så där var jag inte det minsta missnöjd att vi stannade bara en kort stund. Tyckte mest synd om aporna då typ 70-80 pers stod på den lilla stranden och fotade dem. Men de hade nog inte ont av de, en kille gav dem en coca cola, och det gillade dem som fan. :) Sen hurvida det är bra för dem är en annan femma.

Stopp nummer två var på stranden där filmen The beach spelades in. Och fyfan vad mycket folk det var där, helt sinnessjukt. För att gå inland här var man tvungen att betala ytterligare 400 baht, vilket halva båten inte hade fått vetskap om tidigare. Jag visste det dock och hade inga problem att betala som hälften av de andra snåljåparna. Detta stället stannade vi en timme på. De som inte ville betala fick åka ut en runda med båten igen. Badade typ bara på detta stället och snackade skit med 2 stockholmare jag träffat på båten.

Stopp nummer tre var på det första snorklingsstället. Vart rätt häftigt med mycket fisk och god sikt. Har ett par filmer som jag klipper med i en stor film när jag kommer hem. Här stannade vi som sagt bara 15 minuter typ.

Stopp nummer fyra var på ett annat inlösningsställe men här var det dålig sikt i vattnet samt ganska dåligt med fisk. Så blev inte jätte mycket filmat här.

Efter det fjärde stoppet så var klockan så pass mycket att vi var tvungen att åka tillbaka till Phi Phi pier då folk skulle med båten till phuket. Detta var ju lite synd då det fanns ett stopp till vi bara körde förbi i ganska hög fart. Stället var en gammal grotta som jag gärna velat titta närmre i. Men men, man får inte allt här i världen.

Allt som allt så handlade det inte om så mycket pengar så jag är ändå ganska nöjd med vad jag fick för dem. 2½ toasters av 5. Godkänt!

Efter utflykten bestämde jag mig för att ta en taxi båt till en strand jag blivit tipsad om då stranden jag varit på i Phi Phi sugit rätt så hårt. Stranden kallades för Long beach och låg 5-10min med båt från hamnen. Detta var en bra mycket bättre strand så hängde där i 2 timmar typ innan jag drog hem igen. Jag testade för övrigt min första kokosnöt där. Ser festligare ut än va det är, men istället för att pimpla vatten fungerade det för omväxlingsskull.

Efter stranden hände det inget mer skojj direkt. Käka och ett par öl sen i säng.

Just nu befinner jag mig på den stora av Koh Lanta öarna. Men mer om det i nästa inlägg. :)

Cherios
/T