Todah

Todah

Koh Lanta

ResaPosted by Tony Sat, January 16, 2016 15:11:21
Tjohej!
Nu närmar sig min vistelse i Koh Lanta sitt slut då jag imorgon åker vidare mot Krabi. Vistelsen började väll inte så där super bra för min del då jag var rätt kass på båten & taxin till mitt hotell. Tack vare detta så betalade jag tydligen kraftigt överpris för taxin. Personalen på detta hotellet pratar då fan inte mycket engelska, men de förstod tillräckligt för att skratta åt mig när jag berättade att jag betalat 400 baht för taxi resan. Efter incheckning gick jag direkt och la mig och sov tills på kvällen. En ganska så händelsefattig dag utöver resan. Just ja! Det regnade en del med, vilket gjorde att gatorna var mer övergivna än va de brukar vara här. Detta gjorde att jag började ångra att jag åkt hit, kändes som en spökstad. Men när solen varit framme i nån timme började det poppa upp folk lite här och där samt butikerna & restaurangerna öppnade igen.

För dem som inte har koll på Thailand så bra så är Koh Lanta (yai?) en väldigt lugn ö där det inte är mycket av uteliv samt att stränderna är "virgin" dvs. ingen vattensport i form av motorbåtar, jetskis osv och inga fasta solstolar. Framförallt, inga försäljare på stränderna. Detta visste jag sedan tidigare och bestämde mig för att ta ett par lugna dagar.

Så första riktiga dagen jag inte sovit bort bestämde jag mig för att hyra en hojj och utforska ön. Efter 10 minuters försök till kommunikation med killen i receptionen visade det sig att hotellet hade mopeder de hyrde ut för en vettig slant, dessutom behövde man inte lämna vare sig pengar eller pass som deposit. Exakt vad jag letade efter. Moppen var inte den fräschaste men det var nästan att föredra för att slippa betala så mycket ifall nått mot all förmodan skulle hända, så jag var nöjd.

Första dagen med hojjen betade jag av norra delen av ön och började lära mig känna min moppe. För det första så fick jag lära mig att soppamätaren var inte sönder på moppen, det var bara dåligt med soppa i den. Till mitt försvar så fungerade bara hastighetsmätaren ibland och moppen va som jag tidigare sagt, inte i det bästa skicket. Därför antog jag att mätaren var kass. Men ungefär vart 20meter runt hela ön såldes det flaskor med bensin så ingen nöd här inte. Förutom det lärde jag mig att stödet på moppen hade en elektrisk spärr som gjorde att den inte gick startas om man inte fällde upp den. Jag har ändå kört en del moppe i mina dar och inte sett något liknande. Känslan jag fick när jag försökte starta den första gången med stödet nere var inte skojj. Var en bra bit ifrån hotellet och trodde moppen redan pajjat. Men så var inte fallet haha! :)

Moppen gick att piska upp i 80km/h men körde typ 40-60 bara pga. de dåliga vägarna. Seriöst var man inte på hugget kunde man flyga rätt bra av alla gropar i vägarna. Men det var värt varenda krona att hyra moppen. Man fick se så mycket av ön man annars inte fått. Mest tragiskt var dock en liten apunge på en tomt med koppel. Han såg så ledsen ut. :(

Dag 2 blev det dags för södra delen av ön. Södra delarna var det mycket mer att se, bland annat hittade jag vilda apor på många ställen. Längst ner i söder hade aporna barikerat vägen på ett flertal ställen, typ roadblocks, haha. Vissa av dem var lite aggressiva med, så klippte ett foto sen fort sicksack mellan alla aporna. Åkte även in i skogen för att kolla på ett vattenfall jag aldrig hittade. Däremot hittade jag elefanter där, vilket var rätt coolt. Hittade en skorpion på vägen med. :)

Såg så mycket mer men är förbannat trött nu så får skriva om det senare.

Summa summarum så befinner jag mig i Thailand igen och vill ha fina lugna stränder, kanske dyka lite. Då kommer jag hit igen. Väldigt avslappnad stämmning, bra priser på boende och mat. Helt klart värt dessa tre dagar.

Nu ska jag iallafall fixa min transport till Krabi imorgon sen kasta in handduken för dagen.

So long!
/T