Todah

Todah

Vinpearl land

ResaPosted by Tony Sat, January 30, 2016 12:21:17
Tjo!
Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så satsar vietnameserna stort på Phu Quoc, på både gott och ont. Hela ön känns som en byggplats. Ett hyfsat nytt ställe är Vinpearl land som är en stoor nöjespark med karuseller, berg och dal-banor, vattenland, akvarium, safaripark, arkadhall med mera. Allt detta får du för bara 500 000 dong dvs. ca 200 kronor och det enda du behöver betala för inne på stället är in princip mat och dryck. Till och med en busstur på ca 40 minuter från vandrarhemmet ingick i biljetten.

Hur ser man då att vietnameserna satsar på Phu Quoc i denna parken? Jo, stället är byggt för 10 tusentals besökare. Däremot har ön inte slagit så stort än som dem vill vilket resulterar i ca ett par hundra besökare / dag. Stället kändes på sina håll rätt så öde. Men det var personal överallt och inga köer till vare sig karuseller eller vattenrutschbanor in princip.

När vi kom till stället runt lunch så började vi med att testa 2 karuseller innan vi insåg att det var lite för varmt för att gå runt på karusell delen runt lunch så vi tog oss till vattenlandet istället. Väl där började vi med att testa 3 vattenrutschbanor man behövde vara 4 för att åka på en stor uppblåsbar madrass typ. Skoj som bara den råkade dock smälla till Viktoria i huvudet med min gopro då jag försökte filma de mesta vi åkte. Men hon klarade sig bättre än vad jag gjorde senare under dagen när jag filmade.

Den roligaste vattenrutschbanan var iallafall en för en person där man klev in i en liten hytt och personalen tryckte på en knapp för att få golvet att försvinna och man åker ner fort som fan nästan rakt ner. Lätt skakis när man väl var nere ska jag säga er. Men skoj som fan, lätt värt.

En av de sista vattenrutschbanorna där man också åkte själv blev jag nog lite väl kaxig och istället för att korsa armar och ben som man bör göra när man åker så beslutade jag mig att filma bättre genom att ha armarna vid sidorna. Vilket jag inte borde gjort då man inte såg speciellt mycket i denna banan samt att det gick rätt så fort. Detta resulterade att jag i en kurva jag inte var beredd på fastnade med min klocka i vad jag tror var en skarv i tunneln. Resultatet blev att klockan drog av en del skinn på min arm innan armbandet brast. Många regler finns där av en anledning haha! Vem kunde ana. ;)

Jag hittade i alla fall klockan så den får in på lagning när jag väl är hemma. En kort stund senare så gav vi upp om vattenlandet. Spenderade ca 3-4 timmar där. Nästa stopp blev akvariumet där det var dags för "fish feeding show". Fanns många häftiga fiskar, hajar sköldpaddor osv. Men var egentligen inget speciellt så blev inte där super länge.

Efter akvariumet drog vi till arkadhallen för lite spel. Skoj, men blev inte heller där speciellt länge. Kanske 45 minuter typ. Efter detta drog vi tillbaka till karuselldelen igen och åkte ett par berg och dal-banor och karuseller. När vi åkte den som skulle bli den sista åkturen så havererade dock karusellen av nån anledning så vi fick typ hoppa av den på ett ställe det inte var avsett för. Kändes inte direkt superkul så vi beslutade att det var dags att åka tillbaka till vandrarhemmet då det också började bli mörkt.

Allt som allt var det lätt värt en dag! För att få samma sak i Sverige hade man behövt betala en massa mer pengar än vad vi gjorde. Så befinner ni er på Phu Quoc nångång och vill känna er som ett barn på nytt, besök vinpearl land!/T