Todah

Todah

Phu Quoc del 2

ResaPosted by Tony Mon, February 01, 2016 15:04:14
Tjooo!
Då har jag lämnat Phu Qouc och Vietnam efter en natt i Ho Chi Minh och befinner mig vid skrivande stund i Bangkok. Därför tänkte jag avsluta min story om Phu Quoc då det finns lite mer att berätta.

Två dagar efter Vinpearl land var det åter dags för mig att bli MC knutte då jag mina tappra vänner James och Caitlyn satte på oss pottorna på huvudet! Det blev ett litet moment för James då han aldrig hade suttit på en motorcykel/moped förut och nu skulle han köra en själv! Det gick lite sakta här och var och inne i Duong Dong var det lite rörigt men han redde ut det redigt bra, en eloge ska han ha för det.

Första stoppet blev en bi-farm en bit norrut där dem hade en föreläsning om hur binas ekosystem förstörs tack vare att skogen skövlas för alla byggnadsprojekt som sker på ön. Det var väldigt intressant och man fick sig en liten tankeställare, inte bara med tanke på hur denna ön utvecklades, utan snarare hur hela världen påverkas. Om vi tar Kina som ett exempel så har dem redan människor som pollinerar blommor/fruktträd på sina ställen på grund av att bina dött ut. Som de flesta kanske förstår så är människor som pollinerar fruktansvärt mer ineffektivare än vad bin är, och dessutom dyrare. Till denna lilla föreläsning avnjöt jag en kopp grönt te med ingefära samt deras "egenodlade" honung.

Efter bi-farmen åkte vi till den nordvästra udden och käkade lunch på ett litet trevligt ställe vid en liten strand och givetvis fick det bli ett litet dopp i vattnet efteråt då det var jäkligt varmt rent ut sagt denna dagen. Det var så det luktade julskinka när man hoppade på moppen efter vi beslutat att lämna för nästa stopp. Vi passade även på ett kortare stopp på en brygga där vi hoppade i och snorklade lite, eller ja, Caitlyn och James gjorde. Jag hade givetvis glömt min utrustning hemma så fick chilla vid sidan en stund. Pallade inte ut och trampa på vassa stenar utan att se något.

Efter detta var det dags att spana in en strand mellan Duong Dong och den stranden norrut som många rekommenderat. Denna stranden låg lite avsides från de vanliga vägarna så det gick inte så fort pga. av fruktansvärt dåliga grus- sand &-jordvägar. Och visst stranden var väll rätt fin, men det var egentligen inte så mycket att se i min mening. Vi badade lite och samlade snäckor(haha) sen vände vi tillbaka i rask takt för att hinna med solnedgången på Rory´s strandbar.

Och det var med nöd och näppe vi hann dit. Men vi grejjade de så det fick bli en öl i solnedgången tillsammans med ett 20tal andra livsnjutare som hittat dit. Just Rorys bar hängde jag en hel del på de sista dagarna under eftermiddagarna för bad och snorkling då jag hittat ett rätt bra ställe hyffsat nära med krabbor och ett par olika sorters fiskar. Så blev en del luncher/middagar där.

Ett annat ställe jag var en del på var Chinovskis bar som några svenska killar ägde. Hängde med stammisarna där ett par kvällar, rätt soft ställe med bl.a. musikquiz. Dock så skulle dem sälja stället snart så beger man sig inte till Phu Quoc snart så gåre icke att besöka. :)

Så det var väll de jag gjorde de sista dagarna då både Viktoria och Caitlyn åkt vidare så var det bara jag och James kvar. Och James hängde med sin syster samt golfade en av dagarna så därför hamnade man på Rorys på dagtid för bad och snorkling och Chinowskis för ett par kalla innan sängdags.

Allt som allt så gillade jag ön väldigt mycket! Det enda negativa jag kan komma på är väll egentligen bara myggen, dem gillade mig verkligen. Dessutom har jag problem med att låta bli och klia så kliade jag givetvis sönder de flesta. Vilket kanske är mindre bra. Jag fick även nån reaktion av vad jag tror var ett myggbett på handen så hela överdelen av handen svullnade upp rätt bra, men det tog 3 dagar sen var det tillbaka som vanligt.

Befinner ni er i sydostasien så rekomenderar jag denna ön varmt för sol och bad, utflykter och avkoppling. Träffar man dessutom folk och hittar bra stammis hak kan det även va bra fest här. Men är fest det enda man är ute efter så stanna i Thailand och Phuket eller Phi phi typ som jag nämnt tidigare. Men om ett par år finns det nog mer "klubbar" på denna ön med, på gott och ont. Barer och hak finns det iallafall gott om.

Nästa inlägg blir nog mitt sista under denna resan då jag påbörjar min "inflygning" till ett normal liv hemma igen. 3 nätter sen är jag tillbaka i kylan och jobbet nalkas i nästa vecka.Ta hand om er!
/T