Todah

Todah

Summering

ResaPosted by Tony Mon, February 08, 2016 19:29:55
Tjo de få som fortfarande läser!
Då har man varit hemma i ett par dagar samt hunnit med sin första jobb dag. Man kommer förvånansvärt lätt in i alla rutiner direkt, förutom att sova som man bör. Där har jag lite kvar att jobba på haha.

Hur som helst min resa. Vad var bäst? Utan tvekan allt skönt folk jag stött på under mina 6 veckor. Det är för många för att räknas upp här, trots att jag reste själv så var jag in princip aldrig ensam. Så är det nån som funderar på att åka ut själv och backpacka, gö det! Få så många likasinnande från heela världen. Och frågan är inte om man kanske utvecklas som person när man blir tvingad till att träffa nytt folk, för vem pallar vara ensam hela tiden.

Vilket var det bästa resmålet då? Ja det beror lite på i vilket avseende. Men jag håller Phu Quoc högt då det var ungefär vad jag behövde där i slutet på resan i en bra blandning av de mesta. Kanske inte de allra bästa stränderna, den bästa festen, de häftigaste utflykterna. Men ön hade lite av varje vilket gör att jag kommer komma ihåg den bäst.

Men det är svårt att glömma en fullproppad haad rin beach nyårsafton på koh Phangan också. Eller varför inte Phi Phi galna festande? Eller de hundra tusentals mopederna i Saigon? För övrigt ang. de där jävla mopederna. Bilar och mopeder tutade exakt hela tiden överallt. I Sverige tutar vi bara när vi vill få uppmärksamhet på att något håller på att hända in princip. Men i Vietnam och även till stor del i Thailand så tutades det hej vilt fram och tillbaka. Det var så mycket så jag började fundera på om de hade något hemligt tut-språk. Detta fick jag faktiskt bekräftat(nåja) av en tjej som ifrågasatt samma sak mot några lokalbor. Och det visade sig typ att de faktiskt hade olika "tutningar" för olika saker. En var något i stil med "här är jag" och en annan "nu kör jag om" medans en tredje var "FLYTTA DIG". Detta är iofs ganska smart då det är lätt att glömma kolla i backspegeln nån minut och man håller på att bli omkörd av bil när man kör moppe. Men i längden så slutar man reagera på fordon som tutat, i alla fall jag.

Som avslut på denna bloggen vill jag tacka alla som har läst. Känns jäkligt kul att så många faktiskt varit intresserade av vad jag varit med. Över 1000 besök har ni mäktat med sedan start. Hatten av. :)

Då jag inte kommer skriva här på ett tag så får ni gärna följa min instagram där jag heter kort och gott tonydanielsson. Finns även på snap där jag heter tonymmd.

Och som jag lovade så följer nedan lite onödigt men ack så intressant random fakta om min resa:

* Antal besökare i bloggen: 1030 st
* ~63% av alla besökare besökte sidan via sin smartphone
* 808 av besökarna var från Europa medans resten var bra utspritt över hela världen förutom Sydamerika.
* Jag gymmade 3 gånger under resan(i Phuket, i Krabi och i Bangkok)
* Min ryggsäck vägde bara 11 kg på hemvägen (dock överfull)
* Hela hemresan använde jag min stereotypa rishatt inhandlad o vietnam, många blickar och en del frågor.
* Gick upp ½-1 kg under resan. Men känns som 10.
* Jag har varit miljonär under resan, Dong-miljonär! Forex.se för att se växelkursen, haha.
* Mest frekventa matbeställning: Cheeseburgare (Man tröttnar på nudlar och ris, tro mig)
* Mest frekventa barbeställningen: Tiger Beer samt Chang.

/Auf Wiederzehen