Todah

Todah

Bangkok

ResaPosted by Tony Wed, February 03, 2016 16:00:13
Tjena!
Detta blir mitt sista inlägg ifrån Asien då flyget lyfter 08:35 imorgon bitti. På ett sett ska det bli skönt att komma hem och tillbaka till rutinerna. Samtidigt ångrar jag en aning att resan inte blev längre då det är så många ställen jag blivit rekommenderad att besöka som jag inte har orkat/hunnit med. Däremot sitter jag redan och filar lite på hur min nästa resa kan se ut. För japp, det lär bli en repris.

Nå hur har då Bangkok varit? Innan jag kom hit har många jag träffat under resans gång varnat mig: boka bara 2 nätter, 1½ är egentligen nog. Men jag är beredd att gå emot det då det är en väldigt intressant stad. Jag har själv varit här i 3 nätter nu och hade nog kunnat ta en eller två nätter till om inte omständigheterna gjort så att jag måste lämna nu. Visserligen har jag inte gjort jätte mycket då magen har sagt att jag inte kan äta eller dricka in princip något utan att börjar göra ont pga. min magkatarr. Blir att kurera sig redigt hemma nu under våren. Men shoppat och spanat in mitt närområde har jag allt gjort.

Det största minuset är alla massagetjejer som vill dra in en när man går själv på stan hela tiden. Sjukt störande då de kan vara rätt närgångna och dra i en. Ett annat minus är avsaknaden av en strand då det kan bli rätt varmt under dagarna. Men det går ju att kompensera med ett lite bättre hotell med en schyst pool. Vill man shoppa så har Bangkok dock allt du kan önska, äkta vara eller kopia, allt finns. Har inte inhandlat speciellt mycket förutom ett par hörlurar till mig och en polare och 2 tischor dock. Skulle jag haft större väska så hade det nog blivit lite mer.

Eftersom Bangkok var sista anhalten beslutade jag för övrigt att boka ett lite finare hotell istället för ett hostel. Fick bli ett 4½ stjärnigt hotell med gym, pool, badkar och en kingsize säng givetvis. Resan har ändå inte kostat vad jag var beredd att spendera så varför inte lyxa till det lite tänkte jag. Ett träningspass på gymmet har det blivit och lite poolhäng har det allt blivit. Synd bara att poolen låg på fel sida av byggnaden så solen hittade in princip inte fram nån gång under dagen.

Största tabben var dock när jag skulle ställa ut roomservice brickan varpå jag nästan blev utestängd från mitt rum i bara kalsonger, på 12e våningen. Hade blivit lite awkvard att åka ner till receptionen och be dem följa med upp och öppna mitt rum. Som tur va så han jag slänga mig som den fighter jag är(haha) och göra en karate kick på dörren i absolut sista sekunden. Måste varit en ganska mäktig syn, om inget annat roande.

Hur som helst, nu är min resa slut! Kommer att skriva ett inlägg när jag väl är hemma som summerar resan lite grann samt statistik för bloggen och annat oviktigt vetande men ack så intressant. Efter det får vi se vad som händer med bloggen, stay tuned.Peace out Thailand!
/T